Za 3 augustus: Orlando
4 augustus 2024 - Lake Buena Vista, Florida, Verenigde Staten
Even voor 10 uur verlaten we ons huis in Seminole en gaan we op weg naar Orlando. Het is een rit van ongeveer 2 uur dus zijn we ruim op tijd.
Onderweg spotten we nog een Tesla Cybertruck, een bijzondere auto qua vormgeving. De auto kost rond de $ 100.000,- en er schijnen in maart 2024 2 miljoen mensen op de wachtlijst te staan om de auto te kunnen kopen.
Dit is de 4e keer tijdens onze vakantie dat we er eentje zien rijden.
Om een uur of 12:30 rijden we het parkeerterrein van de Florida Mall op waar we wat willen gaan eten en waar Wim nog een luchtje wil kopen bij Hollister. Bij de Foodcourt heb je de keuze uit een twintigtal restaurants. Wij kiezen voor een hamburger bij de Five Guys en Thijmen eet er de patat.
Daarna rijden we naar de Walmart waar we een grote zak caramel M&M’s kopen en nog wat andere snoep.
Vervolgens gaan we nog even den auto vol tanken voordat we hem op de luchthaven gaan inleveren.
Dat inleveren is nog een dingetje. We hebben moeite om bij de car rental return te komen. Er zijn 3 terminals (A,B en C) waar dat zou moeten kunnen. Wij vliegen met Delta die uit terminal B vertrekt. Alleen kunnen we daar niet verder omdat onze auto hoger is dan de maximale doorrijhoogte die staat aangegeven.
Na wat rondjes te hebben gereden kunnen we de auto uiteindelijk inleveren bij terminal C.
Dat inleveren gaat voorspoedig. De auto wordt gescand en we moeten hem zo achterlaten met de sleutels erin.
Om bij terminal B te komen gaan we met de trein die tussen de terminals rijdt.
Nog steeds ruim op tijd komen we in de vertrekhal aan. Op het toilet kleden we ons om en gaat de lange broek aan voor tijdens de vlucht.
Als we vervolgens op het scherm kijken waar we onze koffers kunnen inchecken wacht ons een zeer onaangename verrassing; onze vlucht is geannuleerd!! :(
Na een klein momentje van, wat nu, besluiten we in een hele lange rij te gaan staan bij een Delta-balie voor hulp. Tijdens het wachten zien we al dat ze onze vlucht hebben omgeboekt naar de vlucht van morgen die om 12:00 uur vertrekt vanuit Orlando en die via een tussenstop in Atlanta op maandagochtend 6 uur op Schiphol landt. Vraag is nu wel of ze ook een hotelovernachting voor ons gaan regelen, want daar heb je dan ook recht op als passagier.
Na 1,5 uur wachten zijn we dan eindelijk aan de beurt. Ruim 20 minuten later heb ik een e-mail ontvangen met 5 hotels waar we uit mogen kiezen en 4 coupons voor een maaltijd in het hotel t.w.v. $ 12,- per persoon. Ook mogen we op kosten van Delta een Lyft (concurrent Uber) nemen naar het hotel als deze geen shuttleservice heeft.
We kiezen voor het Fairfield Inn & Suites by Marriott in Marriott Village Orlando (wat zijn de hotelnamen hier in Amerika soms toch lang).
Deze heeft geen shuttleservice dus nemen we een Lyft die ons in ongeveer een half uur naar het hotel brengt.
Intussen is het 17:30 uur. Normaliter hadden we nu een half uur later de lucht in gegaan. Het is niet anders!
Na even een uurtje te zijn bijgekomen op de hotelkamer gaan we op zoek naar het restaurant van het hotel waar we de maaltijdcoupons kunnen besteden. Daar zijn we weer snel vertrokken. Dit was echt een troosteloos restaurant waar verder niemand anders zat.
We besluiten om dan maar naar de Applebees te gaan die op 900 meter lopen zit.
Het eten smaakt weer goed. Wel duurt het voor Amerikaanse begrippen wel heel lang allemaal. Normaliter sta je binnen maximaal een uur weer buiten met 2 gangen, maar nu zijn we daar bijna 2 uur geweest. We zijn het allemaal zat en de meligheid begint nu toe te slaan, mede veroorzaakt door de moeheid.
Rond 21:30 uur zijn we terug in het hotel en om 22:00 uur lig ik in bed. Het verslag van de dag komt morgen wel besluit ik.
Vervolgens word ik rond 01:00 uur wakker en kan de slaap niet meer vatten. Dan maar toch het verslag maken ;)
Ik hoop dat we vandaag wel alles voorspoedig zal gaan. Hoe dat is gegaan horen jullie na morgen.