Donderdag 18 juli: Landmarks Cruise, Top of The Rock en Central Park ⛴️

19 juli 2024 - North Bergen, New Jersey, Verenigde Staten

Vanmorgen ben ik weer vroeg wakker. Om 5 uur. In slaap vallen lukt niet meer. Toch tot half 8 in bed gelegen en toen gaan douchen.

Om half 9 zijn de kinderen ook wakker en gaan we ontbijten. Daarna gaan we ons klaar maken om weer op stap te gaan. We moeten de bus van 09:55 halen die ons weer naar Port Autorithy brengt. Vanaf daar is het ongeveer een half uur lopen naar Pier 83 waar we een boottocht over de Hudson willen maken om vanaf het water de verschillende gebouwen te bekijken.

Bij het ticketkantoor zijn we direct aan de beurt en er is nog plaats voor de Landmarks Cruise van 11:30 uur. Dat is mooi.

IMG_7723IMG_7584
Aan boord vind ik het nog vrij rustig. Ik had meer drukte verwacht en een volle boot, maar er zijn nog heel veel stoelen vrij op het dek. Het is precies goed zo qua drukte.

Het is een uur of 11 als we aan boord gaan, dus we moeten nog even wachten voordat we vertrekken. Dat is helemaal niet erg in het zonnetje.

Wat niet zo fijn is dat een overvliegende duif zijn poep precies op mijn been laat vallen. Bah, wat smerig! Gelukkig hebben we nog servetjes in de tas zodat ik het wel direct schoon kan maken.

IMG_5273

Stipt om half 12 vertrekt de boot en maken we een rondrit langs Manhattan en de beroemde skyline. Ook passeren we het Vrijheidsbeeld en varen we onder Brooklyn Bridge door.

Hierbij wat foto’s;

IMG_7601IMG_7631IMG_7705IMG_7617IMG_7621IMG_7651IMG_7691

Om 1 uur gaan we, na een tocht van 1,5 uur, weer van boord en we zijn het er alle 4 over eens dat dit echt een leuk uitstapje was.

Als we weer aan de wal staan lopen we nog even langs het naastgelegen vliegdekschip de Intrepid en gaan Wim en Thijmen ermee op de foto.

IMG_7732

Nu gaan we op weg naar Rockefeller Center waar we naar het Top of The Rock Observatory willen zodat we de stad ook van bovenaf kunnen bekijken.

Tijdens de wandeling van 35 minuten passeren we een bijzondere parkeerplaats waar alle auto’s opgestapeld staan.

IMG_7738
Als lunch kopen we wat te eten en drinken bij een supermarkt.

IMG_7739

Ook passeren we de Radio City Hall.

IMG_7745

Kort daarna komen we bij Top of The Rock aan waar we tot mijn verbazing gewoon overal door kunnen lopen. Er staan geen rij bij de ticketverkoop en ook naar de lift zelf toe staat er geen rij. Ik had hier echt veel meer drukte verwacht, maar dit is heerlijk zo.

IMG_7748

Top of the Rock heeft de vorm van een schip met drie verdiepingen waarvan de hoogste 259 m boven de stad ligt. Via de ingang op de 50th Street tussen 5th en 6th Avenue en een lift met een transparant dak wordt je naar de 68e verdieping gebracht.

Wat is het uitzicht over de stad hier gaaf zeg! Ook hier maakt onze camera dus weer overuren.

IMG_7759IMG_7767IMG_7769IMG_7771IMG_7788IMG_7792IMG_7811

We maken ook een hele fotosessie met het gezin ;)

IMG_7795IMG_5490IMG_7806IMG_7807IMG_5500IMG_5508IMG_5511IMG_5516IMG_5527IMG_7816

Eenmaal beneden gaan we weer te voet op pad naar de volgende bezienswaardigheid. Dit keer gaan we naar Central Park.

Onderweg hier naar toe passeren we Trump Tower. Wat een enorme wolkenkrabber is dat zeg! Net zo groot als het ego van de man?!

IMG_7820IMG_7821
Als we langs de Apple Store komen moet Wim natuurlijk ook een kijkje binnen nemen.

IMG_7824IMG_7831

Aan Central Park grenst ook het Plaza hotel, onder ander bekend van de film Home Alone.

IMG_7833

Eenmaal in Central Park geniet we van al het groen en de vele eekhoorns die we zien.

IMG_7839IMG_7838

Het is een mooi park. Echt een onverwachte oase van rust in deze wereldstad.

IMG_7834IMG_7845IMG_7852IMG_7856

Het is er ook heel erg uitgestrekt en we kunnen ook zeker niet alles zien vandaag. Misschien dat we er morgen nog een keer terug gaan. Maar vandaag houden we het voor gezien en keren we via de metro en de bus weer terug naar ons appartement.

Voor het avondeten maak ik broodjes hamburger.

Vandaag hebben we weer aardig wat gelopen. De teller staat op 18.096 stappen en 13,45 km.

Morgenochtend gaan we rustig aan doen en we zijn van plan om pas na de lunch de bus naar de stad te nemen. Wat we precies gaan doen bekijken we dan.

Wat er wel gepland staat is een avondbezoek aan het Empire State Building. Ik heb geboekt voor het tijdslot van 21:00 uur. Om ca 20:30 gaat de zon onder, maar voor dat tijdstip kun je geen tijdslot boeken helaas.

Degene die een bericht hebben achter gelaten; hartstikke leuk!

Misschien overbodig, maar ik wil ook even benoemen dat je onder het kopje “Video’s” ook korte filmpjes kunt bekijken die we hebben gemaakt.

1. Nel ruwaard:
    19 juli 2024
    Wat een mooie stad is New York zeg.Ook afwisselend druk en rust,prachtig om te zien.